В Аулата на СУ Свети Климент Охридски“, бе проведена тържествена

...
 В Аулата на СУ Свети Климент Охридски“, бе проведена тържествена
Коментари Харесай

На тържествена церемония в Аулата на Софийския Университет бе чартиран младежкият Z Клуб Дарби

 

В Аулата на СУ „ Свети Климент Охридски “, бе извършена тържествена гала по приемане и въвеждане на юношески Z Клуб Дарби София в фамилията на Зонта Интернешънъл.

 

Това е първият юношески клуб, който Зонта клуб София провежда и поддържа. Основната цел на младежките клубове на Зонта Интернешънъл, по този начин наречените Z клубове, е да стимулират у младежите тяхното добротворчество, интензивност и съпричастност към световните международни проблеми – битка с насилието, решение на климатичните промени, поощряване на другарството и разбирателството в микро и макро среда.

 

Младите хора са бъдещите водачи, които построяват по-добър свят през днешния ден посредством работа и покровителство.

 

Зонта Интернешънъл е водеща световна организация от експерти, овластяващи дамите по света посредством работа и покровителство, с повече от 1200 Зонта клуба по целия свят. Зонта Интернешънъл има съвещателен статут в Организация на обединените нации и статут на участник в Съвета на Европа.

 

Преди 28 години през юни 1995 година в същата тази зала бе чартиран и първият Зонта клуб в България – Зонта клуб София – наставник и ментор на новообразувания юношески клуб Z клуб Дарби София.

 

Официалният документ за регистрацията на клуба бе връчен от госпожа Яна Янева-Генчева, Губернатор елект на Дистрикт 30, Зонта Интернешънъл.

 

На церемонията участваха представители на Първа британска езикова гимназия, Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка и други елитни междинни учебни заведения в София, членове на другия юношески клуб в София, както и на Зонта клубовете в България.

 

Струнен квартет от музикалното учебно заведение „ Л.Пипков “, София извърши музикален привет за младежите от Z Клуб Дарби София, а госпожа Надя Обретенова, бележит публицист, изнесе мотивираща тирада и поздрави младежите, като им пожела наслаждение и наслада при осъществяване на идните им добротворчески планове.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР